ACTIVITATS SETMANA FANTÀSTICA

 SETMANA FANTÀSTICA – Del 29 març a l’1 d’abril

Ja arriba la setmana fantàstica! Aquest any, com ja sabeu, ens endinsarem en el món del Barroc.

A continuació trobareu una graella amb totes les activitats que hem preparat per aquesta setmana i els horaris corresponents a cada una d’elles. És evident que hi ha molta diversitat de coses però és important que pareu molta atenció a les propostes que hem fet .

Recordeu que durant aquesta setmana, totes les classes s’aturaran a partir d les 3h de la tarda. A partir d’aquesta hora començaran les activitats relacionades amb la setmana fantàstica.

 Moltes gràcies per la vostra col·laboració per endavant.

Taller de danses

Durant la setmana es faran tallers de danses barroques i renaixentistes. El dimecres 30 tindrem amb nosaltres l’especialista Anna Romaní, gran coneixedora de les danses de l’època i encarregada de coreografiar les danses que ballarem.

Hi haurà sessions per a totes les edats. També pels pares i mares que s’animin a ballar alguna dansa amb els adults de l’escola. Si en teniu ganes, podeu venir als horaris que teniu a la graella i veureu que bé ens ho passarem.

Veniu amb roba i calçat còmodes. Es farà a la Sala 2 de gener.

Assajos instrumentals

Assajos de les formacions per preparar la música de les danses de l’espectacle final de la setmana, titulat Ball de màscares. Penseu a portar l’instrument i la partitura.

És una sessió destinada, també, als alumnes d’instrument que no estan a cap formació però que han treballat una peça concreta per fer amb les formacions (alumnes d’iniciació i primer d’instrument i els alumnes que no formeu part de cap formació).

Sensibilització: Conte musical en família

Els grups de sensibilització (de 3 a 6 anys) també han treballat el món del Barroc i la seva música. Per grups d’edats (consulteu la graella) oferiran una classe oberta als pares per mostrar i compartir aquest treball. Aquestes sessions es faran, dimarts a la Sala 2 de gener i dimecres a l’auditori de l’escola de música.

Penseu, els pares també,  a portar calçat i roba còmodes.

Sensibilització: Ombres xineses

Els alumnes de sensibilització de 6 anys dedicaran un espai per crear un taller d’ombres xineses que podrem veure a l’espectacle final del divendres dia 1 abril. Les ombres xineses es van posar de moda durant el barroc i per això hi hem buscat el lligam en aquesta setmana.

Audicions Embarrocades

Aprofitant que estem dedicant aquests dies a conèixer amb més profunditat el món del Barroc, sobretot en l’apartat de les arts, dimarts i dimecres hi haurà audicions d’alumnes. Interpretaran peces d’aquest període de la música.

L’inici de les audicions serà a les 8h del vespre a l’auditori de l’escola.

Taller Miserables

El dimarts al vespre, Cor d’adults i Cor jove assajaran les cançons del musical Els Miserables.

 

Concert dijous: ODD TRIO  Bach - Jazz

Per preparar aquest concert, en el qual hi participen alguns alumnes de l’escola, farem assajos dimarts (cada alumne ja té l’horari propi d’assaig) i dijous, dia de l’assaig general, a les 6h de la tarda.

I el mateix dijous dia 31 de març, a les 8 del vespre, a l’auditori de l’escola, gaudirem del concert del grup Odd Trio format per Xevi Camp a la bateria, Pere Barrera al baix i David Martell, professor de l’escola, al piano. Ens oferiran, conjuntament amb alguns alumnes de l’escola, una proposta basada en músiques del geni del barroc J.S. Bach, fusionant obres originals seves amb el jazz i les seves improvisacions.

Vestuari pels alumnes participants al concert: negre de dalt i texà de baix.

Aprofitem per dir-vos que amb aquest espectacle comença el Cicle de concerts del 20è aniversari de l’escola de música, organitzat conjuntament amb l’Ajuntament.

Taller barroc (complements).

Per acabar de sentir-nos ben embarrocats, farem un taller de caracterització de complements i de decoració relacionades amb l’època. Ens farem màscares, perruques,... que podrem lluir a l’espectacle final, i ens ambientarem en decoració barroca.

De dimarts a dijous, de les 5 a les 8 de la tarda, podreu fer-vos el vostre propi complement.

Us demanaríem que ens ajudéssiu a guardar material reciclable per fer aquests complements (oueres de cartró, rotllos de cartró de paper higiènic (que hi quedi una mica de paper) o d’alumini, de paper de cuina, etc). Ho podeu anar deixant a l’escola (ja tindrem un lloc per guardar-ho). Moltes gràcies.

Berenar barroc (pels alumnes que participen al ball de màscares i ombres xineses)

Després de l’assaig general tindrem una estona per berenar. Els alumnes, farem un berenar barroc, com no podria ser d’una altra manera i esperarem l’hora d’inici de l’espectacle final.

Espectacle final  -  Ball de màscares i ombres xineses

  • Divendres dia 1 d’abril, tancarem la setmana fantàstica amb l’espectacle Ball de màscares, que començarà a 2/4 8 del vespre, a la Sala 2 de gener i estarà obert a tothom. Podrem veure la mostra d’un espectacle, fet pels alumnes de l’escola, que barreja músiques i danses barroques en directe amb els petits que ho acompanyaran tot plegat fent ombres xineses.
  • Farem l’assaig general el mateix divendres a la tarda. L’assaig serà de 2/4 de 6 a 2/4 de 7 a la Sala 2 de gener i serà conduït per l’Anna Romaní.
  • Cal portar l’instrument per la part instrumental .
  • Per unificar el vestuari aniria bé que els balladors anessin amb samarreta negra.

 

 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració i gaudim tots de la setmana barroca.

Comissió de setmana fantàstica.

Març 2016