EL MÓN ÉS PROU GRAN

EL MÓN ÉS PROU GRAN, és una cantata que estrenarà l’Escola Municipal de Música d’Artés els dies 17 de juny a la Sala dos de gener i que es representarà també, el 22 de juny al Kursaal de Manresa.

És una cantata sobre els refugiats. En ella es relata el periple d’uns personatges: nens i nenes, nois i noies, pares i mares... que es veuen obligats a abandonar els seus països a causa de la guerra, les injustícies, la fam, la por... i que busquen una vida millor. En aquest viatge conviuen amb el cansament, el dolor, esperances i decepcions, amics i aprofitats. Comparteixen penes i alegries (poques) quan arriben al camp de refugiats i la desil·lusió quan no veuen sortida a la seva situació i l’esperança de retrobar la pau i la VIDA (amb majúscules) si arriben a un país nou.

De persones que han d’abandonar el seu país n’hi ha més de 60 milions, la majoria en camps de refugiats en països en vies de desenvolupament o desenvolupats. Ha estat quan Europa s’ha trobat refugiats dins les seves fronteres que sembla que hi hagi més conscienciació davant aquest drama humà. Per això, la història “El món és prou gran” no està ubicada en concret i a tot arreu on hi ha desplaçats i refugiats.