OXFAM INTERMÓN

CRISI DE REFUGIATS

Estem davant la crisi més gran de desplaçament des de la II Guerra Mundial. Més de 60 milions de persones s’han vist forçades a abandonar les seves cases per les guerres, la pobresa i el canvi climàtic. Oferim ajuda a les persones que es veuen forçades a abandonar la seva llar, tant a Europa (Sèrbia, Itàlia, Macedònia i Grècia) com en altres països com Síria, Jordània i Líban. No podem donar-los l'esquena

LA NOSTRA FEINA:

· Grècia: Estem treballant a la península grega, donant suport a més de 3.000 persones que viuen a 7 camps de la regió d’Epirus. Durant les setmanes prèvies a l’onada de fred, hem traslladat a totes les persones d’aquesta regió de tendes de campanya a allotjaments més preparats. En diversos camps estem facilitant electricitat per proveir de calefacció. En el seu moment vam suspendre la nostra feina al camp de Moria en protesta por la seva conversió en un camp de detenció.

· Sèrbia: Després del tancament de la ruta dels Balcans, seguim treballant amb les persones que han quedat varades en els punts fronterers (o fora d'aquests). Proporcionem informació i suport legal perquè puguin demanar asil i no optin per rutes perilloses o caiguin en mans de les màfies.

· Síria, Jordània i Líban: Continuem treballant en la crisi de Síria, on 7,6 milions de persones es troben desplaçades dins del país i més de 4 milions s'han vist forçades a fugir a països veïns com Jordània i Líban. Proporcionem aigua potable, sistemes d'higiene i suport vital a les persones afectades pel conflicte. Hem atès a mig milió de

refugiats que viuen en el camp de Zaatari de Jordània i en els campaments informals del Líban. A Síria estem donant suport a gairebé un milió de persones.

· Itàlia: Estem ajudant a persones que arriben a Itàlia a través del Mediterrani, proporcionant serveis bàsics per a les seves necessitats immediates, un lloc d'acollida i facilitant suport legal i psicològic. Treballem a Sicilia y a la zona de Florencia i la Toscana.