Harmonia i improvisació

És la porta d'entrada al coneixement de l'arquitectura interna de la música moderna i clàssica, d'una forma senzilla i progressiva. L'assignatura va mostrant tot el sistema musical: estudi dels acords, les funcions tonals, les escales i la seva relació amb els acords, l'intercanvi modal, les substitucions d'acords... així com l'harmonització de qualsevol tema o cançó. Imprescindible pels que desitgen improvisar, compondre o arranjar.

A l'Escola oferim dos itineraris:

  • Harmonia Clàssica: dos cursos (1r i 2n)
  • Harmonia Moderna: dos cursos (1r i 2n)

El requisit per cursar les harmonies són: haver aprovat 2n de Nivell Mitjà (o bé haver aprovat 4t de Nivell Elemental i ser major de 14 anys).

En el cas de l'harmonia moderna, també es demana haver aprovat 3r de Nivell Elemental d'instrument (en el cas del baix, n'hi ha prou amb 1r de Nivell Elemental).

HARMONIA MODERNA:

Consta de 2 cursos, nivell I i II. L’assignatura es divideix en 2 parts: una de teòrica (harmonia moderna) i una altra més pràctica (improvisació, amb l’instrument).

En la part teòrica, es treballa a partir dels xifrats moderns que es troben en la majoria de partitures més actuals i s’explica la relació d’aquests acords amb la melodia. Per exemple, a partir d’una melodia i un xifrats d’acords, saber afegir més veus, escriure un acompanyament o conèixer quines notes i escales es poden utilitzar per crear un solo.

En la part pràctica, s’ensenya com crear un solo amb l’instrument a partir d’uns acords, improvisant amb l’escala de blues, les escales pentatòniques, les diatòniques… i tot això amb l’ajuda d’un CD amb bases d’acompanyament, per poder-ho practicar a casa.

HARMONIA CLÀSSICA

També estructurada en dos cursos, nivell I i nivell II. Els continguts bàsicament són teòrics, tot i que també hi ha una part pràctica d'interpretació dels exercicis creats. 

En la part teòrica, es treballa l'harmonització a 4 veus (com una coral) d'exercicis i cançons a partir d'un baix o d'una primera veu, seguint les normes d'escriptura de la mùsica clàssica. 

 

Actualment no hi ha cap contingut classificat amb aquest terme.

Subscriure a RSS - Harmonia i improvisació